maanantai 6. heinäkuuta 2015

Pieni kysymyspostaus

Pyysin tuossa muutama kuukausi sitten Instagramissa kysymyksiä kysymyspostausta varten. Ihan sopivastihan niitä tuli. Näihin oli aika mukava vastailla, pitää tehdä kysymyspostauksia useamminki :) Olisin toivonyut vielä enemmän keppihevosten ulkopuoliseen elämään liittyviä kysymyksiä, mutta hyvä näinkin.

Montako ponia/heppaa?
Löytyy vissiin 15, liikaaa :D

Lempihepo?
Fredi ja Chasse on varmaan lemppareita tällä hetkellä. Allulla on kyllä eniten tunnearvoa, mutta en tykkkää mennä sillä kun se on niin kevyt.




Miksi aloitit kepparit?
Siskopuoli innostui ensiksi ja halusi kepparin. Oltiin kuin paita ja peppu sillon ja päätin siltä seisomalta että minäkin haluan. Niinpä seuraavana päivänä tassuteltiin lelukauppaan, mutta kepparit olivatkin harmiksemme loppu. Päädyimme sitten hieman vastahakoisesti tekemään ne itse. Ihastuimme kuitenkin heppoihimme täysin, ja pian teimmekin seuraavat ja taas lisää...

Uitatko koskaan keppareitasi?
En uita, täällä lähellä ei ole mitään kivaa rantaa jossa sitä voisi tehdä. Jos olisi niin varmasti kävisin kahlailemassa!

Onko laitumillasi keppareidesi mahdollista saada vettä vai onko sinulla edes laitumia?
Ei ole laitumia :D Joskus oli kyllä tarha mutta en käyttänyt sitä oikein muuhun kuin heppojen kuvaamiseen. Eikä sielläkään ollut vettä.







Kumpi mielummin, paljon vai vähän keppareita tallissa?
Mielummin pitäisin määrän alle kymmenenä, heppoja on vähän kertynyt kun en tiedäö kenet raaskisin myydä :D Eli vähän heppoja kiitos.

Pitkä harja vai lyhyt harja keppareilla?
Varmaan lyhyt, ratsuharjat on niin kivoja ja sporttisia. Pitkätkin harjat ovat kyllä tosi nättejä, varsinkin jostain ohuemmasta langasta tehtynä. Kunhan ei kuitenkaan mennä liiallisuuksiin, Metriharjat on musta kamalia, varsinkin tehtyinä jostain raskaammasta langasta.



Koulu- vai esteratsastus? 
Tavoitteellisesti koulu. Esteet on kivaa virkistystä, varsinkin vähän rauhallisemmassa tahdissa hypättynä, kaahaamisesta en juurikaan välitä :D Koulu kuitenkin kiinnostaa enemmän ja pärjän siinä paremmin.

Jos säästäisit yhden tämänhetkisistä hevosista ja muut joutuisit kirjaimellisesti laittamaan roskiin, kuka se olisi?
Apua, vaikea kysymys. Varmaan kuitenkin säästäisin Allun, onhan se ollut mulla neljä vuotta ja aika tärkeä hepsu. Simba tai Fredi ovat kyllä kivempiä ratsastaa ja tärkeitä nekin, varsinkin Fredi on vieläpä aika onnistunut. Kai se olisi silti Allu joka jäisi jäljelle, en mä sitä palleroa vosi heittää pois.




Miksi harrastat keppareita?
Koska tää on ihana harrastus! Tästä on tullut vaan tosi tärkeä harrastus mulle. Harrastaminen on mulle mieluisaa, joten miksi lopettaakaan?

Mikä oli ihan ensimmäinen kepparisi? 
Kaupasta ostettu Black Pepper "Pippuri", sain sen synttärilahjaksi kai neljävuotiaana. Pikku Kakkosessa tai vastaavassa näytettiin keppareilla ratsastavia tyttöjä, joilla oli iiihanat pitkät hännät. Oli se vähän pettymys kun olin halunnut nimenomaan hännällisen kepparin ja Pippurlla ei sitä ollut, mutta kovassa käytössä se oli silti. Eka itsetehty olikin sitten arabiori Nice Day "Nappi" josta varsinainen keppariharrastukseni alkoiki :)

Minkä ikänen oot?
17 vielä, täytän elokuussa 18

Harrastatko ratsastusta?
Kyllä, käyn tunneilla kerran viikossa että taidot kehittyy, lisäksi omat hepat pihassa joten niillä tietysti ratsastelen. 

Kenen tekemistä keppareista tykkäät eniten?
Apua, tykkään niin monen hepoista. Ehkä lemppareita on kuitenkin Kht Vermillonin Navyn tekemät hepat, niissä on jotain mikä miellyttää mun silmää tosi paljon. Kht Mekkalan Hatin hevoset on myös tosi söpöjä, samoin Kuunvarjon Nean, Iisan Tallin Sailan, Aphén Joeyn, Aryanan Mysterin... Mutta joo, kyllä Navyn hepat on ykkösiä!




Onko sulla tavoitteita tulevia harrastusvuosia varten?
Kehittyä. Haluan kehittyä niin heppojen teossa kuin omassa ratsastuksessanikin. Omatekemä KMF-arvonimen saanut heppa tallissa ja muutama lisäruusuke seinälle olisivat ihan huippujuttu. Lisäksi tulevaisuudessa toivotavasti pyöritän aktiivisemmin tilari- ja myyntitoimintaa, olisin saanut hevosmäärän vähennettyä kymmeneen ja tuben tilaajamäärä kasvaisi reilusti. Haluaisin myös kisata aktiivisemmin. Lisäksi toivoisin tutustuvani muihin Salon harrastajiin.

Mitkä on ollu hienoimpia hetkiä tän harrastuksen parissa?
Tähän kysymykseen mietin pitkään vastausta. Niitä on monta. Ainakin ekana tulee mieleen ensimmäiset ulkopuoliset kisat vuonna 2011. Silloin olin ekaa kertaa tekemisissä muiden harrastajien kanssa, jotka olivat vieläpä samalta paikkakunnalta. Mitään ystävyyssuhteita ei muodostunut, mutta hauskaa oli. Noissa kisoissa hyppäsin myös metrin ekaa kertaa, ilman heppaa tosin. Se oli kuitenkin mulle suuri saavutus. Proton ja Yayn valmistuminen oli myös mukavaa, silloin tuli ensimmäistä kertaa sellainen fiilis, että tältä mä haluan mun heppojen näyttävän. Samoin sijoittuminen kisoissa esteiden tyyliluokassa ensimmäiseksi vuonna 2013 ja sijoittuminen kolmanneksi Intermediate-koululuokassa vuonna 2015 olivat mukavia kokemuksia, sillä monet tekivät huippuhyviä suorituksia enkä todellakaan uskonut sijoittuvani. Lisäksi Dixien sijoittuminen virallisissa näyttelyissä sai aikaan sen mahtavan onnistumisen tunteen. Kaikki pienetkin kehut on jäänyt mulle myös hyvin mieleen, on upeaa kun kehittyy tai onnistuu jossain ja muutkin huomaavat sen!




Miten vanhempasi suhtautuvat tähän harrastukseen?
Ihan hyvin. Isä heittää yleensä kisoihin ja on monesti kehunut kuinka hyvä harrastus tää on. Äiti on myös aika kiinnostunut, mutta isäpuoli ei ehkä ihan täysin ymmärrä ja vaikuttaa että oon sen mielestä liian vanha tämmöseen, vähättelee yms. Ei kuitenkaan onneksi pahasti.

Kuka hepoistasi on sellainen jolla voi mennä mitä vaan, milloin vain ja missä vaan?
Fredi varmaan, tuntuu että siltä luonnistuu mikä vaan.




Lempikauppasi Salon seudulla?
Salon Nappi kai, söpö tilpehöörikauppa (ja tietääkseni ainoa josta saa solkia). Harmi vaan että varsinkin soljet, lukot ja muut metalliosat ovat melko kalliita.

Vaativin tekemäsi hevonen? 
Varmaan Pyylevä, sen merkin kanssa piti hieman pähkäillä. Olin ponia ennen tehnyt vain yhden hevosen upotetulla merkillä. 




Onnistunein kepparisi?
Fredi, se on aika nätti ja sillä on kiva ilme :)

Minkä ikänen oot?
17 vielä, täytän elokuussa 18

Harrastatko ratsastusta?
Kyllä, käyn tunneilla kerran viikossa että taidot kehittyy, lisäksi omat hepat pihassa joten niillä tietysti ratsastelen. 


Mitä muuta harrastat kuin keppihevosia?
Ratsastusta ja piirtämistä lähinnä, lisäksi kerään pienoismallihevosia ja My Little Ponyja :) Virtuallitalleilenkin jonkin verran, mutta en niin aktiivisesti että voisin sanoa sitä ihan harrastukseksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti