perjantai 15. huhtikuuta 2016

Keppihevosmaailman muoti-ilmiöt

Instagramin myötä pari viimesintä harrastusvuottani ovat olleet URL-puolella erittäin aktiivisia. Instagram tulee tsekattua joka päivä useita kertoja, ja yhteensä instan syövereissä tulee vietettyä varmasti melko mukava osa päivästä. Instagramin kautta olen päässyt seuraamaan muiden harrastajien elämää lähemmin kuin foorumin tai kotisivujen kautta, ja oonkin tämän ja viime vuoden aikana ensimmäistä kertaa pannut merkille joitakin selkeitä muoti-ilmiöitä harrastajien keskuudessa. Tässäpä listattuna muutamia tämän ja viime vuoden in-juttuja kera mun mielipiteiden:

2015

Metriharjat: Tää muoti-ilmiö oli ihan hirvee, pakko myöntää :D Onneksi metriharjaheppoja ei enää näy niin paljoa. Viime vuonna ilmestyi ihan kymmenittäin heppoja jäätävän pitkillä harjoilla. Puhun siis oikeasti yli metristä. Musta niin pitkät harjat on vaan yksinkertaisesti rumia, ne eivät enää todellakaan muistuta harjaa vaan jotain elotonta rättiä joka roikkuu hepan kaulasta. Vielä jos tämmöisen tekee jostain raskaasta langasta, tyyliin 7 veljestä-langasta, niin ai että. Onneksi näitä ei oo tänä vuonna juurikaan näkynyt.

Meksikolaiset suitset: Joku kyselee minkälaiset suitset tekisi hepalleen. Kommentteja tulee 50. Noin 40 viidestäkymmenestä kommenteista on: "Meksariiit!". Meksikolaiset oli ihan ybersuosittuja viime vuonna, tänä vuonna suosio on vissin palannut vähän normaalimmalle tasolle.

Tiikerinkirjavat: Yhtä suosittua kuin metriharjat. Vimme vuonna pilkkuponeja tupsahteli kuin sieniä sateella.

Kisatiimit: Viime vuonna tosi moni tuntui perustavan kisatiimejä. Ideahan näissä tiimeissä on vissiin monilla se, että treenataan, pidetään leirejä ja valmennuksia sekä matkustetaan porukalla kisoissa yhdessä, ja tottakai päivitetään instaa siinä samassa. Viime vuonna ihan megasuosittuja, tänä vuonna ainakin osa kisatiimiaccounteista on vähän hiljentynyt vaikka suosittua kisatiimeily tänäkin vuonna taitaa olla.

Pidennysharjat: Moni keksi viime vuonna käyttää hiustenpidennyksiä keppareiden tukkana. Musta tää on ihan hauska idea, vaikka se on helppo kyllä vetää ihan pieleen. Jotkut pidennystukkahepot on tosi nättejä, toisilla pidennykset harjana on musta aika ruman ja luonnottoman näköisiä. Vaihtelee tosi paljon.

Palapelikirjavat: No, kirjavuus ylipäätään taitaa olla suosittua edelleen. Viime vuonna kuitenkin erityisen moni aloitti ns. tappoprojektin, eli hitonmoisen palapelikirjavan. Harrastajat kidutti itseään mitä mielenkiintoisimmilla pitsikuviokirjavilla ja se oli tosi hieno juttu. Tänä vuonna kirjavat on musta muuttuneet taas vähän normaalimpaan suuntaan, onneksi. Jotkut niistä tappokirjavista oli jo niin övereitä että huh.

2016

Realistiset keppihevoset: Tätä vuotta on menty vielä sen verran vähän aikaa, että itse en oo ainakaan vielä pannut merkille mitään ilmiöitä jotka olisivat ilmestyneet nimenomaan tällä vuodella, realistisia keppareita lukuunottamatta. Talvella nimittäin tupsahti yksi ensimmäisistä "realistisen mallin" keppareista, ja sehän sai räjähtävän suosion. Nyt tämmöisiä realistisempia heppoja näyttäisi olevan valmiina pari, ja lisää on tulossa.

Molempina vuosina:

PS of Swedenin suitset: Erityisesti High Jump Revolution-malli on ollut sekä viime- että tänä vuotena tähän mennessä todella suosittu, samoin kuin muutkin kyseisen merkin suitset. Viime vuoden hitti meksikolaiset ei ole vaikuttanut enää tänä vuonna niin suositulta. Itse kyllä ymmärrän PS:n suitsien suosion täysin, onhan ne tosi kauniita.

Velboa: Ok, velboa on ollut aina suosittua, mutta musta tuntuu että parina viime vuotena sen suosio on oikeen räjähtänyt. Velboahevosia tupsahtelee joka tuutista, niille on kysyntää ja pelkälle velboakankaalle samoin. Harrastajat tilaavat metreittäin velboaa toiselta puolelta maapalloa ja nyt Eurokangaskin on ottanut velboan valikoimiinsa (oli jo aikakin!!)

Erikoiset merkit: Näitä näkyi viime vuonna, niin myös tänä vuonna. Enää ei riitä että pollella on perus piirto tai tähti, nykyään hevosten otsissa, korvissa, turvissa, kauloissa ja muualla näkyy ties mitä kuvioita ja logoja unisieppareista pentagrammeihin ja Saarioisen kukosta tribaalilohikäärmeisiin. Jotkut tyytyvät hieman realistisempiin merkkeigin, kuten badger faceen tai pitsiläseihin. Joka tapauksessa kaikenlainen massasta poikkeavuus ja epäsäännöllisyys vaikuttaisi todella olevan muotia.

Cup-nimiset kisat: Kevät-Cup, Mariannecup, TalliXcup, Yksisarviscup, Kuhacup... Cup-nimiä on niin paljon että ne tursuaa kohta korvista ulos. Tää muoti-ilmiö alkaa jo käydä vähän ärsyttäväksi, pakko myöntää. Vähän mielikuvitusta niiden nimien kanssa hei. Ja opetelkaa mitä cup-kilpailu edes tarkottaa.

Sukkahevoset: Sukkahepat! Monen vanhemman harrastajan ensimmäiset karvaturpakaverit, ah, niin nostalgisia! Kangashevoset syrjäyttivät nämä söpöstykset pitkäksi aikaa, mutta ei se mitään, viime vuosina sukkaystävät ovat taas nousseet suosioon. Toisin kuin aikaisemmin, nykyään sukkahepat vaikuttavat olevan hieman kokeneempien harrastajien suosiossa. Ennenhän niitä pidettiin sellaisina aloittelijoiden hevosina. Toinen toistaan ihanempia nämä nykyiset sukkahepat ovatkin, tui.

Nylonriimut: Näitä ei musta niin paljoa näkynyt vielä 2014, mutta vuotena 2015 niitä alkoi näkyä enemmänkin. Nykyään nylonriimut eivät vaikuttaisi enää olevan minkään harvinaisuus jos katsoo sm-kisoihin tulevia myyntikamojakin.

Tälleen yleisesti nykypäivänä kepparimaailmassa kova sana taitaa olla toi erikoisuus. Halutaan erikoisia värejä, rotuja ja merkkejä. Asia, jonka suosio valitettavasti vaikuttaa olevan laskemassa on Suomen keppihevosfoorumi. Se on nykyään paljon hiljaisempi kuin pari vuotta sitten. Foorumiin liittyen asia, jonka yleisyys valitettavasti tuppaa kovaa vauhtia kasvamaan, on uusavuttomuus ja laiskuus. Kaikki pitäisi saada nopeasti paria nappia painamalla. Argh.

Tämmönen vähän erikoisempi postaus tähän välin. Ensi kerralla varmaan jotain SM-kisoihin liittyävää asiaa. Näkemisiin!


4 kommenttia:

  1. Se on niin hauska seurata näiden muoti-ilmiöiden kehitystä ja etenkin sitä, kun buumeista tulee arkipäivää. Kuka tänä päivänä enää tekisi paksukarvaista karvahevosta lyhentämättä karvaa turvan ja silmien ympäriltä tai jättäisi tummennokset taikka papumuskuviot tekemättä, jos niihin vain on mahdollisuus? ; )

    VastaaPoista
  2. Mä vielä lisäisin viime vuoden kohdalle high jumpit, niitä oli ja on yhä lähes jokaisella!
    Mutta mutta, hyvä postaus! Itselläkin oli tälläinen joskus viime vuonna suunnitteilla mutta se nyt vähän jäi :D

    VastaaPoista
  3. Ihan sikakiva postaus! Ja vielä täyttä asiaa

    VastaaPoista